متد درمانی میکرونیدلینگ همراه با پی آر پی چیست ؟

همانطور که مطالعات نشان میدهد میکرونیدلینگ با افزودن PRP مؤثر می باشد میکرونیدلینگ با PRP یک درمان کازمتیک است که با چرخاندن سوزن های ریز روی پوست و استفاده از پلاکت ها که یکی از اجزای خون است ، تولید کلاژن را تحریک می کند.

 پلاكت ها بخشی از پلاسمای خون می باشند که نقش عمده و موثری در زیبایی شناسی و آسیب شناسی ایفا می کنند پلاکت ها به لخته شدن خون کمک می کنند ، بنابراین برای بهبود زخم ها و جراحات بسیار حیاتی هستند. PRP پلاسمایی است که در آن غلظت پلاکت ها از سایر اجزای خون بیشتر است و همانطور که میدانیم پلاکت ها منبع غنی از فاکتورهای رشدی هستند که در کل این فاکتورها نقش عمده ای در راپیتلیزاسیون - رگ زایی - رشد تکثیر و مهاجرت سلولی نقش عمده ای دارند.

ابتدا پزشک نمونه خون فرد را با استفاده از کیت های استاندارد و مورد تایید می گیرد و سپس آن را طبق پروتکل مورد نظر سانتریفیوژ می کند و پلاسمای حاوی پلاکت را طبق سیستم بسته که با محیط بیرون در تماس نباشد به لوله دیگر جهت تغليظ و بدست آوردن پلاسمای غنی از پلاکت منتقل کرده و دوباره سانتریفیوژ می شود. طبق پروتکل مورد نظر دور و مدت زمان سانتريفيوژ تعیین می گردد.

PRP حاوی پروتئین هایی از جمله فاکتورهای رشد و سایتوکاین ها است. این پروتئین ها به ترمیم بافت پوست و جوانسازی پوست کمک کنند.

برای انجام روش میکرونیدلینگ PRP ابتدا متد میکرونیدلینگ انجام می شود و پزشک از ابزار میکرونیدلینگ برای ایجاد سوراخ و منافذ بر روی پوست استفاده می کند و باعث ایجاد سوراخ های ریز در سطح پوست می شود.

سپس PRP را به صورت تاپیکال جهت تحریک و تولید کلاژن در این سوراخ های ریز اعمال می کنند. از آن جا که در روش میکرونیدلینگ خراش ها و جراحت های کوچک بر روی پوست ایجاد می شود در واقع همین عمل نیز سبب تحریک و تولید کلاژن - پلاكت و سايتوكين در سیستم بدن فرد می شود و علاوه بر آن استفاده از پی آر پی به صورت همزمان سبب تشدید و افزایش تاثیر عمل میکرونیدلینگ می شود .

 

مزایای استفاده از این دو روش با یکدیگر چیست؟

در واقع استفاده همزمان این دو متد با یکدیگر تاثیر هر کدام از این روش ها را به صورت تنها افزایش می دهد و در برخی از رفرانس ها این دو روش در واقع مکمل عملکرد یکدیگر بوده اند. و در خیلی از موارد در زمینه های زیبایی شناسی و کازمتیک از اثر پی آر پی و میکرونیدلینگ استفاده شده است که شامل :

 

  • جای جوش
  • اسکار و زخمهای جراحی
  • چین و چروک و خطوط ریز دور ناحیه ی لب , چانه ، کلیه ی نواحی صورت و همچنین آسیب های پوستی حاصل از آفتاب
  • منافذ بزرگ روی سطح پوست و بافت ناهموار پوست
 
 
افزودن PRP به میکرونیدلینگ ممکن است روند بهبودی را تسریع کرده و ترمیم پوست را تحریک کند ، و به طور بالقوه نتایج بهتری را نسبت به میکرونیدلینگ به تنهایی ایجاد می کند .
در یک کارآزمایی 50 نفر با اسکارهای آکنه ، میکرونیدلینگ با آب مقطر منجر به بهبود 45.84% زخم های آکنه شد. میکرونیدلینگ با PRP باعث بهبود جای زخم آکنه 62.20٪ شد.
هیچ کدام از بیماران هیچ عارضه جانبی ماندگار از درمان گزارش نکردند. براساس یافته سال 2019 از میکرونیدلینگ و PRP برای اسکارهای آکنه استفاده شده است مطالعات مختلف نشان داد که افزودن PRP به میکرونیدلینگ سبب بهبود جای زخم آکنه رضایتمندی بالاتر بیماران ارائه داده است و همچنین سبب افزایش روند ترمیم و کاهش مدت زمان ریکاوری در افراد شده است. محققان هنوز هم برای تأیید این یافته ها به شواهد بیشتری نیاز دارند.
 
 

تعداد جلسات میکرونیدلینگ چقدر است؟

 
تعداد جلسات درمانی که فرد دریافت می کند متفاوت خواهد بود زیرا بستگی به جنس , سن و شرایط پوستی هر فرد می تواند متفاوت باشد. ممکن است افراد برای دیدن نتایج حاصل از میکرونیدلینگ با PRP به درمانهای مکرر احتياج داشته باشند.
زخم ها یا سوختگی های بزرگتر می تواند مدت زمان لازم برای پاسخ به درمان را طولانی تر کنند. اگر افراد تحت درمان با میکرونیدلینگ و PRP برای علائم پیری پوست قرار گیرند، ممکن است بخواهند درمانهای مکرر انجام دهند. میکرونیدلینگ با PRP همچنین می تواند چند هفته طول بکشد تا نتایج را نشان دهد، زیرا پاسخگویی بدن جهت تولید کلاژن مدت زمان خاص خود را دارد.
در نتیجه ، مردم می توانند انتظار داشته باشند که در هفته های بعد از درمان شاهد بهبودهایی در پوست خود باشند.
افراد معمولا به درمان های میکرونیدلینگ پاسخ خوبی می دهند و فقط به حداقل زمان ریکاوری نیاز دارند. طبق آکادمی پوست آمریکا ، میکرونیدلینگ "برای همه رنگ های پوست این است ."
 

معایب  میکرونیدلینگ

افراد ممکن است بلافاصله پس از درمان دچار برخی از التهابات شوند که زود گذر و وابسته به واکنش طبیعی بدن است که شامل احساس درد و حساسیت می باشد .
همچنین ممکن است منطقه دچار قرمزی شود و ممکن است كبودی خفیفی مشاهده شود که معمولا طی 4-5 روز از بین می رود و ممکن است عوارض جانبی دیگری رخ دهد
 
از جمله:
 
  • سوزش زیاد
  • تورم
  • ایجاد التهاب در آکنه های موجود در پوست صورت

 

تهیه شده توسط هلیوس


تصاویر این صفحه
تنظیمات

مطالب مرتبط


    این پرونده را به اشتراک بگذارید :
    Facebook Twitter Google LinkedIn

    یادداشت کاربران
    درج یک یادداشت :
    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    5 + 8 = ?