روش انجام عمل جوانسازی صورت با پی آر پی

30 تا 60 سی سی خون به منظور تهیه پلاسمای غنی از پلاکت، از بیمار گرفته می شود. سپس خون برای جدا سازی پلاسمای غنی از پلاکت، از سلول های قرمز و سفید به دقت در یک سانتریفیوژ قرار می گیرد و در نهایت پی آر پی آماده می گردد. در مرحله بعد یک عامل فعال کننده به آن اضافه شده و سپس در منطقه صورت و گردن تزریق می شود

روش انجام عمل جوانسازی صورت با پی آر پی

30 تا 60 سی سی خون به منظور تهیه پلاسمای غنی از پلاکت، از بیمار گرفته می شود. سپس خون برای جدا سازی پلاسمای غنی از پلاکت، از سلول های قرمز و سفید به دقت در یک سانتریفیوژ قرار می گیرد و در نهایت پی آر پی آماده می گردد. در مرحله بعد یک عامل فعال کننده به آن اضافه شده و سپس در منطقه صورت و گردن تزریق می شود. ایده ی پشت تزریق پی آر پی بر مبنای قرار دادن غلظت بالایی از پلاکت در بافت پیر شده در جهت تحریک تولید مثل و ترمیم سلولی بنا شده است.

بایدها و نبایدهای قبل از درمان پی آر پی

قبل از درمان یک وعده غذایی سبک میل کنید، گرفتن درمان با معده خالی ممکن است سبب سرگیجه شود.

به میزان کافی مایعات نوشیده باشید.

هیچ یک از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن مصرف نکنید چرا که ممکن است اینها اختلالی در عملکرد لخته شدن طبیعی پلاکت ایجاد کنند.

در روز درمان آرایش نکنید.

باید ها و نبایدهای پس از درمان پی آر پی

پس از درمان فعالیت های عادی روزانه خود را از سر گیرید.

برای 2 تا 3 روز خود را زیاد در معرض آفتاب قرار ندهید.

برای 2 تا 3 روز خود را در معرض دمای گرما یا سرما قرار ندهید. این شامل سونا، حمام داغ و جکوزی هم می شود.

2 تا 3 روز به شنا نروید.

برای 24 ساعت ورزش نکنید و از فعالیت های شدید پرهیز نمایید.

به مدت 2 هفته هیچ درمانی را بر روی صورت خود انجام ندهید.

پلاکت ها چگونه باعث جوانسازی می شود؟

همان طور که گفته شد، پس از پاره شدن پلاکت، ماده آنها آزاد می شود. این ماده همان فاکتور رشد است. فاکتور رشد ( factors growth ) باعث سریع و بهتر شدن رشد و در نتیجه جوانسازی می شود.

کاربرد PRP

این روش کاربردهای بسیاری دارد. برای پیشگیری از پیری، جوانسازی پوست صورت و گردن و دست، جوانسازی اطراف چشم ها ( رفع گودی و سیاهی چشم ) ، بهبود اسکارهای جای جوش و … ، درمان ریزش و کم پشت بودن مو و رفع طاسی کاربرد دارد.

مزایای پی آر پی

یکی از مزایای این روش طبیعی بودن آن است. چون ماده از بدن خود بیمار گرفته می شود، مشکلی پیش نمی آید.

-می تواند به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل کند.

-ماندگاری آن زیاد است.ماندگاری این روش تا حدود 1 سال باقی می ماند.

-عوارضی ندارد. پس از انجام عمل، شما کبودی ، سیاهی، ورم و … را مشاهده نخواهید کرد.

-محدودیتی ندارد. هم آقایان و هم خانم ها می توانند به راحتی از این روش استفاده کنند. حتی در ایام حاملگی هم استفاده از آن ایرادی ندارد.

مراقبتهای بعد از پی آر پی صورت چیست؟

استفاده از کمپرس سرد بعد از تزریق پی آر پی ممنوع است چرا که پلاکت ها به سرما حساس هستند و در درجه حرارت 18 درجه از بین می روند. مصرف داروهای مسکن از خانواده ضد التهاب های غیر استروئیدی در 3 روز بعد از پی آر پی توصیه نمی شود و داروی استامینوفن کدئین و یا ترامادول مناسب تر می باشد. 24 ساعت بعد از تزریق پی آر پی دوش گرفتن و استحمام انجام نشود و بعد از آن تا سه روز با آب ولرم دوش گرفته شود. در مواردی که تزریق اطراف چشم انجام شده باشد استفاده از عینک دودی توصیه می شود.

موارد منع پی آر پی صورت چیست؟

موارد منع مطلق انجام پی آر پی عبارتند از:

-عفونت های موضعی و عمومی

بارداری و شیردهی

-کاهش تعداد پلاکت ها به کمتر از 50000 در میکرو لیتر

سندرم اختلال عملکرد پلاکتی

بافت کلوئید

موارد منع نسبی انجام پی ارپی عبارتند از:

-مصرف سنگین دخانیات( بیشتر از 30 نخ سیگار در روز)

تب و بیماری های حاد

کاهش تعداد شمارش پلاکتی به کمتر از 100000 در میکرو لیتر

سابقه تزریق کورتیکواستروئیدها در موضع در یکماه اخیر و یا مصرف کورتیکواستروئید سیستمیک در دو هفته اخیر

سابقه سرطان بویژه انواع هماتولوژیک و انواع غیر هماتولوژیک که متاستاز داده باشند و شیمی درمانی ضد متاستاز انجام شده باشد و هر گونه ضایعه مشکوک پوستی

عوارض پی آر پی صورت چیست؟

از آنجا که در روش پی آر پی PRP به غیر از پلاکت خون از هیچ ماده خارجی استفاده نمی شود، ایمن ترین روش درمانی در دنیا شناخته شده است. به علت اینکه در پی آر پی PRP از تحریک فیبروبلاستها استفاده می شود بدیهی است که اثرات درمانی آن به تدریج ظاهر گشته و اولین تغییرات مثبت را بعد از دو تا سه هفته از اولین درمان مشاهده می شود. البته نتیجه مطلوب در پایان ماه دوم تا سوم حاصل خواهد شد. بدلیل وجود گلبول های سفید در پی آرپی احتمال عفونت در روش پی آر پی تقریبا صفر است و با توجه به اینکه مواد پی آرپی از بدن خود فرد حاصل می شود آلرژی و حساسیت ایجاد نمی شود. ممکن است در بعضی از نقاط نزدیک چشم کبودی های کوچکی بعد از تزریق ایجاد شود که سطحی است و یکی دو روز بعد بر طرف می شود.

پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی) یک روش درمانی طبیعی است که از فاکتورهای رشد و سلول‌های بنیادی متعلق به بدن خود شما برای تسریع در رشد موهایتان استفاده می‌کند. ما با بهره‌گیری از تجهیزات پزشکی پیشرفته و تلفیق آن با تجربه و تخصص بالای پزشکانمان، روش پی آر پی را با بالاترین کیفیت برای شما انجام می‌دهیم، این بهترین فرصت برای شماست تا امکان رشد مجدد موهای خود را فراهم کنید. روش پی آر پی (PRP) یک روش بسیار مؤثر در درمان طاسی و نیز کمک به پرپشت شدن موها و حفظ نتایج عمل کاشت مو می‌باشد.

مزایای روش پی آر پی برای درمان ریزش مو

مزایای روش پی آر پی (PRP) برای درمان ریزش مو عبارتند از:

روشی ساده و بدون جراحی

شامل چند تزریق: کل مدت این عمل حدود 60 تا 90 دقیقه طول می‌کشد

نتایج ایمن و مطمئن

دوره بهبودی بسیار سریع

نتایج زیبا و فوق‌العاده طبیعی

کاندیدای مناسب برای عمل پی آر پی (PRP) چه کسی است؟

از روش پی آر پی برای درمان عارضه آلوپسی آندروژنتیک یا همان طاسی ارثی که هم در مردان و هم در زنان با الگوهای مختلفی مشاهده می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. متخصصین پی آر پی معتقدند که از این روش می‌توان برای درمان کم‌پشتی مو در زنانی که از آلوپسی ترکشن رنج می‌برند، نیز استفاده کرد. آلوپسی ترکشن عارضه‌ای است که در اثر کشیدن شدید موها برای بستن آن به حالت دم اسبی یا بافتن مو و سایر مدل‌های مو که نیاز به کشیده شدن موها دارد، به وجود می‌آید. تحقیقات نشان داده است که بهترین کاندیداها برای عمل پی آر پی افرادی هستند که به تازگی دچار ریزش مو شده‌اند. در واقع این روش برای افرادی که به طور کامل طاس شده‌اند، کارآیی ندارد و باعث رشد مجدد موها در افرادی که تمام موهایشان ریخته است، نمی‌شود.

پی آر پی چگونه عمل می‌کند؟

این روش از طریق تزریقات کوچک و با دقت بسیار زیاد انجام می‌گیرد. محلول دارویی پی آر پی (PRP) به صورت بدون درد در داخل لایه درم (لایه‌ای از پوست سر که منشأ رشد و تقویت فولیکول‌های مو می‌باشد) تزریق می‌شود.

ما از طریق روش پی آر پی می‌توانیم به لایه درم در پوست سر نفوذ کرده و رشد فولیکول‌های مو را به شکل پایدار و باثباتی تحریک نماییم. در ترکیب محلول دارویی پی آر پی عوامل رشد و سلول‌های بنیادی وجود دارند که رشد سلول‌های دیگر را تحریک کرده و باعث جوانسازی فولیکول‌های مو و تقویت رشد آنها می‌شوند. البته در این روش به خود بافت پوست هیچ آسیبی نمی‌رسد، حتی پی آر پی (PRP) باعث تحریک و جوانسازی سلول‌های پوست نیز می‌شود، به طوری که بلافاصله بعد از پایان درمان، پوست شما هم حالت لطیف و زیبایی پیدا می‌کند. همچنین ضخامت و استحکام فولیکول‌های مو با استفاده از روش پی آر پی به طور قابل توجهی بهبود پیدا می‌کند. نهایتاً این روش باعث تقویت چرخه رشد مو و تسریع در رشد فولیکول‌های جدید و بهبود استحکام و لطافت موی سر می‌شود.

ریزش موی خود را به دست بهترین پزشکان متخصص مو در کلینیک ما درمان کنید. ما از روش‌های درمانی کاملاً علمی و تأیید شده برای درمان ریزش موی شما استفاده می‌کنیم.

روش کار در زمان عمل پی آر پی چگونه است؟

ابتدا پوست سر شما با استفاده از یک نوع کرم بی‌حسی با گرید پزشکی (که فقط با دستور پزشک قابل تهیه است)، بی‌حس می‌شود تا درد و ناراحتی ناشی از تزریق پی آر پی در حین عمل به حداقل ممکن برسد. سپس متخصص ما داروی پی آر پی را در نقاط متعددی از پوست سر با مهارت و ظرافت بسیار بالایی تزریق می‌کند تا پی آر پی به ریشه فولیکول‌های مو برسد. برای تهیه محلول پی آر پی یک نمونه خون از شما گرفته می‌شود و توسط یک دستگاه سانتریفوژ پیشرفته، سلول‌های بنیادی و فاکتورهای رشد از آن استخراج و برای تزریق در پوست سر آماده می‌شود.

پس از آنکه عمل تزریق پی آر پی به پایان رسید، پوست سر شما کمی برافروخته و ملتهب به نظر می‌رسد. البته این شرایط کاملاً طبیعی است و تا حدود 24 ساعت بعد کاملاً رفع خواهد شد. دوره استراحت بعد از عمل پی آر پی برای درمان ریزش موی سر بسیار کوتاه است و پوست شما خیلی زود به حالت طبیعی و سالم خود باز می‌گردد. اما در موارد بسیار نادری ممکن است ورم خفیف و "شوک ریزش مو" که یک پدیده روانی است، برای بیمار اتفاق بیفتد که برای درمان آن باید مجدداً به پزشک مراجعه کنید.

عمل تزریق پی آر پی (PRP) باید حتماً در حدود 5 مرتبه به صورت هر 3 تا 4 هفته یک بار، تکرار شود تا بتوان به نتایج مطلوبی دست پیدا کرد. همچنین ممکن است لازم باشد که یک دوره دیگر از این عمل در حدود 8 تا 9 ماه بعد انجام شود.

نتایج

آیا نتایج عمل پی آر پی بلافاصله بعد از پایان آن قابل مشاهده خواهد بود؟

خیر. دقت کنید که پی آر پی معجزه نمی‌کند و ظهور نتایج آن مدتی طول خواهد کشید. اثرات پی آر پی در افزایش رشد موها از حدود 3 تا 4 ماه بعد از پایان این عمل شروع به ظاهر شدن می‌کند و بیشترین ضخامت و تراکم موها بعد از این مدت قابل مشاهده خواهد بود. عوامل رشدی که در ترکیب پی آر پی وجود دارند به مدت زمانی نسبتاً طولانی برای تأثیرگذاری کامل بر رشد فولیکول‌های مو نیاز دارند. این فرایند در طی ماه‌های آینده و بعد از پایان موفقیت‌آمیز تمام جلسات درمانی انجام خواهد شد. در واقع برای مشاهده بیشترین رشد موها باید حداقل 8 ماه صبر کنید.

آیا روش پی آر پی عوارض جانبی دارد؟

پی آر پی (PRP) یک روش کاملاً ایمن و بی‌خطر است. تنها عوارض جانبی آن، ورم و قرمزی مختصر در پوست سر می‌باشد. در بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند، ممکن است خونریزی از پوست سر تا مدت طولانی‌تری ادامه پیدا کند و بهبودی آنها کمی بیشتر زمان ببرد.

به چند جلسه درمانی پی آر پی نیاز است؟

دستورالعمل‌های توصیه شده برای عمل موفقیت‌آمیز پی آر پی بیان می‌کند که این عمل باید در یک دوره اولیه به مدت 3 ماه و شامل چند جلسه تزریق انجام شود و پس از آن، تزریق پی آر پی به فاصله هر 3 تا 6 ماه یک بار برای حفظ و تقویت نتایج عمل، تکرار شود.

هزینه عمل پی آر پی و دوره بهبودی بعد از آن چقدر است؟

کل فرایند فرایند پی آر پی شامل آماده‌سازی و تزریق آن در حدود 90 دقیقه به طول می‌انجامد. توصیه می‌شود که در 4 ماه اول شروع درمان، هر ماه یک جلسه تزریق پی آر پی را انجام دهید و بعد از آن در هر سال دو جلسه تزریق برای حفظ نتایج درمان انجام شود. هزینه عمل پی آر پی توسط بیمه‌های درمانی پوشش داده نمی‌شود، اما به طور کلی این روش هزینه منطقی و مناسبی دارد که افراد زیادی می‌توانند از عهده آن برآمده و از این روش موفق و کارآمد استفاده کنند. برای مقایسه بهتر به خاطر داشته باشید که هزینه عمل جراحی کاشت مو بسته به تعداد گرافت‌های مو که کاشته می‌شود بسیار متغیر است.

نتایج عمل پی آر پی تا چه مدت دوام خواهد داشت؟

نتایجی که از یک سری جلسات تزریق با محلول ProPlasmaTM حاصل می‌شود، حالت دائمی و همیشگی نخواهد داشت. زیرا این محلول فقط موهای موجود را در فاز رشد نگه می‌دارد. بنابراین اگر جلسات درمانی تکمیلی برای حفظ نتایج آن انجام نشود، تراکم موها به حالت اولیه خود در قبل از درمان باز خواهد گشت. اما با انجام جلسات تکمیلی به فاصله هر 3 تا 6 ماه یک بار می‌توان نتایج را به خوبی حفظ کرد.

از پی آر پی برای چه قسمت‌هایی از بدن می‌توان استفاده کرد؟

تزریق محلول ProPlasmaTMرا می‌توان در ناحیه ابرو و برای تقویت رشد ابروها در خانم‌هایی که مشکل کم‌پشتی و ریزش ابرو دارند نیز انجام داد.

از قدیم الایام زلف پر پیچ و گیسوی کمند در فرهنگ عامه ایرانی نماد زیبایی بوده و امروز هم در بر همان پاشنه می چرخد. تفاوتی ندارد شما مرد هستید یا زن، به هرحال موی آراسته زیبایی‌تان را دو چندان خواهد کرد و به همین خاطر از صدها سال قبل بزرگ و کوچک با انواع روغن و شانه فلزی جلوه مو را افزایش می دادند و امروز هم که نوبت به تافت، کراتینه و پی آر پی مو رسیده است.

در آن طرف سکه اما کسانی قرار دارند که دست سرنوشت، خزان را روانه مویشان کرده تا تارهای ارزشمند آن جلوی چشمشان بریزد. پیشرفت علم راه های مختلفی را برای جلوگیری یا کند کردن سرعت ریزش مو پیش پای ما قرار داده که از شامپوهای مخصوص، محلول و تونیک گرفته تا کاشت و پی آر پی مو را شامل می شود. با توجه به افزایش محبوبیت روش پی آر پی مو در ادامه مطلب به تعریف این روش، فرایند انجام، مزایا، معایب و هزینه تقریبی آن پرداخته ایم.

پی آر پی مو چیست؟

PRP مخفف پلاسمای غنی از پلاکت است که طی آن خون از بیمار گرفته شده و پس از غنی سازی با پلاکت هایی که 3 تا 5 برابر تغلیظ شده، مجدد به فرد تزریق می شود. پزشکان در زمینه های بسیاری مثل دهان و دندان، طب ورزشی، درمان آرتروز زانو و به ویژه ترمیم پوست و مو از این روش استفاده می کنند.

محلول حاصل از پی آر پی حاوی مواد پروتیینی مانند سیتوکین ها و دیگر فاکتورهای رشد است که عامل اصلی در فرآیند ترمیم و بازسازی بافت ها هستند. این محلول با تغذیه فولیکول و ساقه مو به رویش موهای طبیعی، افزایش ضخامت، پر پشت شدن و جلوگیری از ریزش آنها کمک می کند. معمولا پی آر پی مو در کنار دیگر فرایندها و روش های ترمیم مو به کار برده می شود.

پی آر پی مو

این روش از دهه 80 میلادی برای درمان صدمات غضروفی، عضلات و تاندون ها مورد استفاده قرار می گیرد اما تا کنون کارایی آن در درمان ریزش مو به صورت قطعی ثابت نشده؛ با این حال عوارض اندک باعث استفاده گسترده از آن شده است.

دکتر «محمدعلی نيلفروش‌زاده»، متخصص پوست و مو و دانشیار دانشگاه تهران نقش مثبت پی آر پی در افزایش ضخامت، تراکم و رشد مو را تایید می کند اما به گفته وی برای اثبات تأثیر آن در رشد مو هنوز مدارک و مستندات کافی در ژورنال های معتبر پزشکی ارائه نشده است.

فرایند پی آر پی مو چقدر طول می کشد؟

ترمیم مو در این روش شامل 3 مرحله است که معمولا طی 60 تا 90 دقیقه انجام می شود اما برای پایدار ماندن نتیجه نهایی باید متقاضی پی آر پی مو را در فواصل 4 تا 6 ماهه انجام دهد.

مرحله اول: چند سی سی خون از فرد گرفته شده و درون سانتریفیوژ قرار داده می شود تا در سرعت بسیار بالا مایعات با چگالی مختلف از هم جدا شوند.

مرحله دوم: بعد از حدود 10 دقیقه خون درون سانتریفیوژ به سه لایه پلاسمای غنی از پلاکت، پلاسمای با پلاکت پایین و سلول های قرمز خون تقسیم می شود.

مرحله سوم: پلاسمای غنی از پلاکت با سرنگ کشیده شده و به مناطق با موی کم پشت سر تزریق می شود.

پی آر پی مو

اثرات جانبی پی آر پی مو

همانطور که گفتیم در این روش خون گرفته شده از خود فرد به پوست سر تزریق می شود در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های خطرناک یا مزمن بسیار پایین است. با این حال روش های درمانی نیازمند تزریق به صورت بالقوه اثرات جانبی زیر را به همراه دارند:

آسیب به رگ یا عصب

عفونت

کلسیفیکاسیون یا جمع شدن کلسیم در محل تزریق

تشکیل بافت اسکار

واکنش منفی به روش مورد استفاده در پی آر پی مو

جدا از این موارد افزایش قیمت ارز باعث شده در برخی مراکز به جای استفاده از کیت ها و سانتریفیوژ‌های با کیفیت اروپایی از تجهیزات چینی استفاده شود که کارایی مشابه را ندارد و به خاطر تقبلی بودن ممکن است عمل جداسازی پلاسما در سانتریفیوژ اصلا صورت نگیرد.

-پی آر پی مو

علاوه بر این در صورتی که پزشک برای کاهش هزینه پی آر پی مو تجهیزات یک بار مصرف را برای چندین بیمار به کار ببرد، طبیعتا امکان مبتلا شدن به بیماری های خطرناک و عوارض جبران ناپذیر وجود دارد.

-خطر ریزش بیشتر مو پس از تزریق پلاسما

در صورتی که طی فرایند درمان از مواد زیر استفاده می کنید حتما به تیم پزشکی اطلاع دهید:

داروهای ضد انعقاد خون

مصرف بالای دخانیات

مواد مخدر یا الکل

چه کسانی نباید پی آر پی مو انجام دهند:

اگر به هر کدام از بیماری ها و اختلالات زیر مبتلا هستید بهتر است تا پایان روند درمان سراغ پی آر پی مو نروید:

عفونت مزمن یا حاد

سرطان

بیماری کبدی مزمن

بیماری های پوستی مزمن

 ناپایداری همودینامیک

اختلال متابولیک

سندرم اختلال عملکرد پلاکت

اختلال سیستمیک

سندرم پاسخ التهابی

تعداد پلاکت پایین

بیماری تیروئید

پی آر پی یا PRP – Platelet-rich plasma , در حقیقت همان پلاسمای خون اشخاص میباشد.که پلاکت ها حاوی سیتوکین و فاکتور های رشد هستند.که باعث میشود بافت استخوانی  بهبود و رشد همچنین بافت نرم بشوند.

موارد استفاده از آن براین پایه استوار است که مواد پروتئینی مانند سیتوکین‌ها و دیگر فاکتورهای رشد(rhPDGF-BB) که در این محلول وجود دارد می‌تواند به پدیده ترمیم در بافت‌های بدن ، کمک کند.

گروه زیادی از عوامل رشد مانند سیتوکین‌ها، اینترلوکین‌ها، فاکتور رشد پلاکتی، عامل رشد شبه انسولین ، عامل رشد فیبروبلاست و دیگر عوامل در کنترل پدیده ترمیم ضایعات و صدمات بافتهای بدن شرکت دارند. از پلاکت‌ها بیش از 7 نوع از این عوامل رشد ترشح می‌گردد.

-تاریخچه پی آر پی:

PRP اولین بار در 1970 توسعه داده شد و برای اولین بار در ایتالیا در سال 1987 در یک روش عمل جراحی قلب باز مورد استفاده قرار گرفت.این روش در سال 1990 محبوبیت پیدا کرد و از آن زمان در بسیاری از زمینه های مختلف پزشکی مانند جراحی زیبایی، دندانپزشکی، پزشکی ورزشی و مدیریت درد استفاده شده است. از سال 2007 تعداد مطالعات بر روی این روش افزایش چشمگیری داشته است.

-روش تهیه پلاکت غنی شده:

از سال 2009 دو روش آماده سازی پلاکت برای PRP توسط سازمان غذا و داروی آمریکا موسوم به FDA تایید شده است. وجه مشترک این دو روش این است که از رگهای محیطی بیمار مقداری خون گرفته شده و سپس بوسیله دستگاه سانتریفوژ ، سلولهای خون و پلاکت ها از آن جدا می شود. مقدار پلاکت‌ها در خون انسان حدود 200000 عدد در هر میکرو ‌لیتر می باشد، در پلاسمای پی‌آرپی مقدار آن به 4 الی 5 برابر رسانده می شود.

پلاکت های جمع آوری شده در روش PRP توسط ترومبین و کلسیم کلرید فعال شده اند که باعث انتشار عوامل ذکر شده از آلفا گرانول ها می شوند.

یکی از کاربردهای PRP درمان زخم های مزمن می باشد.از دیگر زمینه های استفاده از PRP موارد ذیل می باشد:

دندانپزشکی

جراحی های فک و صورت

ارتوپدی و جراحی تروما

جراحی زیبایی و پلاستیک

جراحی ستون فقرات

جراحی پیوند قلب

سوختگی

 


تصاویر این صفحه
تنظیمات

مطالب مرتبط


    این پرونده را به اشتراک بگذارید :
    Facebook Twitter Google LinkedIn

    یادداشت کاربران
    درج یک یادداشت :
    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    8 + 6 = ?