از بین بردن آثار سوختگی با پلاکت درمانی

یکی از وظایفی که برای پلاکت‌ها عنوان شد ترمیم بافت‌های آسیب دیده است که در انجام آن بسیار کارآمد عمل می‌کنند. نحوه عملکرد آن‌ها به این گونه است که با تجمع در محل بافت آسیب دیده، فاکتورهای رشد خود را آزاد می‌کنند. با این کار ضمن ترمیم بافت آسیب دیده باعث زایش و تکثیر سلول‌های جدید می‌شوند و به روند ترمیم و درمان سرعت می‌بخشند.

پلاکت درمانی چیست

نحوه عملکرد پلاکت ها بسیار شبیه به سلول‌های بنیادی است؛ اما باید توجه کنید که پلاسما درمانی با درمان از طریق سلول‌های بنیادی متفاوت است. پلاکت درمانی یا پی آر پی «PRP» از روش‌های نوین درمانی است که در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده و نتایج مطلوبی داشته است. از این روش ابتدا برای درمان بیماری‌های پوست، مو و زیبایی استفاده شد، اما به مرور و با مشاهده نتایج مطلوب و میزان اثر بخشی آن، از این روش در درمان بیماری‌های استخوان و غضروف مثل درمان دیسک و آرتروز زانو، کمر و گردن هم استفاده شد. در آماری که توسط مؤسسه ملی سلامت در آمریکا منتشر شد درمان پی آر پی، ایمن‌ترین شیوه درمان شناخته می‌شود و علتش است که در این روش پزشک از پلاسما و پلاکت‌های خون خود بیمار برای درمان استفاده می کند و هیچ عنصر خارجی دیگری دخالت ندارد.

درمان زخم و اسکار  با پی آر پی

با توجه به مطالعاتی که اخیرا انجام پذیرفته ثابت شده است، PRP باعث درمان اسکار جراحی، سوختگی و آکنه می شود.
 
آکنه یک مشکل بالینی قابل توجه با پیامدهای شدید اجتماعی و روانی است.
 
به طور کلی یک الگوی پاسخ ژنتیکی میزبان همراه با “تحریک” باکتریایی است که به طور کلی برای فعالیت التهابی ظاهرا نامتوازن مهم است.
 
پلاسمای غنی از پلاکت انتخاب مناسبی برای درمان آکنه و زخم های آتروفیک است  که بهبود در روند بیماری است.
 
علاوه بر این،  پی آر پی به جهت اتولوگ بودن ، احتمال عوارض جانبی مانند خشکی پوست و ریجکت  آن را کاهش می دهد.
 
نشان داده شد که PRP روند بهبودی را تسریع می کند ، التهاب را تنظیم می کند و با مهار باکتری P. acnes ، علاوه بر ترمیم کلاژن باعث بهبودی می شود.
 
مکانیسم عمل PRP همچنین شامل انتشار پپتیدهای ضد میکروبی قوی از گرانولهای آلفای پلاکت ها است. اگرچه مطالعات زیادی در مورد اثربخشی PRP در آکنه وجود دارد، اما این یک گزینه درمانی بالقوه در پوست و پزشکی زیبایی است.
 
با توجه به رشد مقاومت در میکروارگانیسم های ایجاد کننده  آکنه در برابر آنتی بیوتیک های رایج و تفاوت در گونه ها و سویه های میکروارگانیسم ها  از پی آر پی و تاثیر آن  در جهت درمان استفاده می شود.
 

 


تصاویر این صفحه
تنظیمات

مطالب مرتبط


    این پرونده را به اشتراک بگذارید :
    Facebook Twitter Google LinkedIn

    یادداشت کاربران
    درج یک یادداشت :
    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    3 + 4 = ?